test test

“SMS” larm för fartyg!

 

I Stockholms Skepps Förening (SSF) har vi krav på att medlemsfartygen ska ha ett larm, med följande funktioner;

-Det ska ha batteribackup så att det fungerar även vid strömavbrott

-Det ska ha larm för vatten i kölen.

-Det ska ha en temperatursensor som larmar om det är risk för frysning i utrymmen där det tex finns bottenventiler, eller annan känslig utrustning som tar skada, och kan förorsaka vatteninträngning i fartyget.

-Det ska larma om landströmmen försvinner, och det är behändigt om det talar om strömmen kommer åter.

Förslag på larm är;

Acandia.se har ett larm, pager 7, som är smidigt, kostar ca 2400:-. För info se datablad på Acandias hemsida.

Till den finns div tillbehör, tex tempsensor för ca 700:-. Dom har även andra tillbehör, se Acandias hemsida.

För larm för nätspänning, kan ett växlande relä med 230V spole användas, Kjell o Company har dylika, tex Artikelnr: 36101, med reläsockel Artikelnr: 36103.

Kjell o Co har även nivåvippor, tex Artikelnr: 36037, tänk på om du vill ha en som är normaly closed, eller normaly open, larmen brukar gå att programmera för bägge typerna.

Larm för 2G och 3G kommer att försvinna, så räkna med att dom försvinner under kommande år. Tänk på att när du köper larm att det är ett larm för 4G eller 5G.

För fartygen som ligger på Skeppsholmen, är det ett krav att fartyget ska ha ovanstående larmfunktioner för att ligga vid SSFs kajavsnitt. För övriga medlemsfartyg, är det en stark rekommendation som kan spara stora utgifter för fartygsägaren. Att bärga ett fartyg, med miljösaneringar och eventuell upphuggning, om inte annat så måste fartyget totalrenoveras. Utgifterna för detta kan lätt uppgå till en miljon!

Detta är ett förslag, du får använda vilket larm du vill, bara det uppfyller SSFs krav.

 

Lars Skogberg 2024 03